Kaljakaivo® maakylmiö – Mikä se on?

Kaljakaivo® on ulos asennettava juomakylmiö, joka toimii yksinkertaisesti ja ekologisesti maaperän kylmyyttä hyödyntäen. Koska maaperä on aina viileä, se viilentää juomasi automaattisesti sopivaan juomislämpötilaan – ja mikä parasta, se toimii täysin ilman sähköä!

Tarvitset vain pienen kohdan pihalla: Kaljakaivo® mahtuu kuoppaan, joka on halkaisijaltaan 20 cm ja syvyydeltään 90 cm. Kuopan voit kaivaa esim. maakairalla. Kun olet saanut Kaljakaivon® paikalleen, laitat pullo- ja tölkkitelineen Kaljakaivon® sisälle. Telineeseen mahtuu 15 tölkkiä (0,33 l tai 0,5 l) tai 15 mitä tahansa kruunukorkillista juomaa – olutta, siideriä, limua, lonkeroa… Pullonavaajakin löytyy telineestä kätevästi.

Kaljakaivoa® on testattu talven läpi pohjoisissa oloissa, ja se on todettu vuodenaikojen vaihtelut hyvin kestäväksi. Kaljakaivon® kansi ja pohja ovat vesitiiviitä ja säänkestäviä. Maaperästä ja vuodenajasta riippuen juomien lämpötila vaihtelee 5 – 10 asteen välillä, kunhan muistat asentaa Kaljakaivon® sopivan varjoiseen paikkaan. Kun maa on toivottavasti sulana ainakin toukokuun lopun  ja marraskuun alun välillä, on maan lämpötila noin 90 cm syvyydessä 1 - 8 °C.

Kaljakaivo®-maakylmiö – yksi sopii kaikille

Kaljakaivo® on halkaisijaltaan 20 cm ja syvyydeltään 90 cm kokoinen säänkestävästä muovista valmistettu jäykkä ja laadukas putki, jossa on näppärällä kiinnityksellä varustettu tukeva pullo- ja tölkkiteline sekä UV-suojattu kansi. Kaljakaivon® kiinnitysmekanismi sopii niin tölkeille kuin kruunukorkillisille pulloillekin. Myös korkinavaaja kuuluu pakettiin.

Kaljakaivo® LIFT


Kaljakaivo® LIFT-mallissa kaasujousen avulla toimiva hissi-mekanismi nostaa kaksi ylimmäistä juomakerrosta automaattisesti esille. Sinun tarvitsee ainoastaan kääntää kahvasta ja vapauttaa pulloteline – sen jälkeen voit valita haluamasi juoman – siinä kaikki!


Kaljakaivo® BASIC


Kaljakaivo® BASIC-mallissa avaat kannen, tartut juomatelineen kahvaan ja nostat kylmät juomat esille nautittaviksi. Voit vaikka nostaa koko telineen Kaljavartaan päälle ja upea juomatarjoilu on valmis! Kaljavarras löytyy myös verkkokaupasta.

 

Kaljakaivo® – vinkkejä asennukseen

Tarvitset vain pienen kohdan pihalla: Kaljakaivoa® varten tulee kaivaa kuoppa, joka on halkaisijaltaan 20cm ja syvyydeltään 90 cm. Kuopan voit kaivaa esim. maakairalla (kts. kauppa-sivu). Muista varmistua ennen kaivamista siitä, että maassa ei kulje sähköjohtoja tai muita maanalaisia johtoja.

Kaljakaivo® kannattaa asentaa varjoiseen paikkaan, niin juomien viilennys onnistuu paremmin. Kannen päälle voi laittaa koristeeksi ja hämäykseksi vaikka kukkaruukun.

Muista aina varmistaa, että kansi on kunnolla kiinni, etteivät lapset, naapurit tai uteliaat eläimet jää ansaan ja juomasi säilyvät viileinä.

Kaljakaivo Info